Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Bo mam wreszcie taki wolny i tylko dla siebie weekend, a muszę podgonić prace, bo do wystawy zostało już tylko 4 tygodnie. Na każdym module musi już coś być, może jeszcze nie skończone, w budowie, ale musi, bo inaczej będzie kicha.
Maćku, qrczę, zasuwasz jak chińska fabryka. Bruk wygląda bardzo dobrze. Jednak mam złe wieści. Zapomniałeś o deszczówce! Takie place bez wpustów?!? Toż to karygodne!!!
WOW! Ty masz rację. Czyli będzie co poprawiać w wolnych chwilach.
Za chwilkę ruszam do pracy, bo przede mną ciężki tydzień, ale jeszcze jedna fotka placu po nocnym dowozie ziemi pod trawniki.
Ekipa w weekend nie ma łatwo ale skoro podjeli się roboty na wczoraj to praca idzie do przodu i coraz lepsze efekty przynosi. Ziemia to posypka? Sprawdzona metoda? Spora część maluje na brązowo. Ja przykładowo posypywałem po sianiu trawy.
Ziemia to po prostu ziemia z mojego ogródka, przesiana przez drobne sitko. Jedynie do klejenia używam rozwodniony wikol (tak mniej więcej 1:1) z dodatkiem niewielkiej ilości płynu do naczyń, zabarwiony startą kredką brązową. Jak już wyschnie, to dosypuję ziemię, tam gdzie brakuje i zakraplam klej do posypek - Spray Fix (Polak nr kat 5595).
Dzięki. Prace ziemne już prawie skończone. Teraz będę walczył z "zieleniną" - trawa, kwiaty, krzaki itd. A w międzyczasie trzeba popracować nad budynkami. Na razie tylko takie przymiarki na dwóch modułach: