• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Duża,...no może spora prośba !

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
772 30 4
#1
Chodzi o pikowską BR118. Podobnie jak ze słynną naszą esemką mam problem z ustawieniem właściwych parametrów jazdy na deku Lenz Standard. Tyle że w wypadku 118, na wolnych jeździ bez zarzutu, natomiast na średniej prędkości zaczyna się dławić. Czy ktoś z kolegów mógłby pomóc? Bo ja, przyznam to szczerze, średnio się w tych cevałkach wyznaję, mimo iż instrukcję dekodera posiadam i nawet ją przeczytałem. Ale dobrać nie umim. Problem z lokiem odpada, bo mam 3 kupione w różnych sklepach i wszystkie trzy zachowują się identycznie.
PS. Z przyjemnością się jakoś zrewanżuję, gdyż już mnie jasny szlag trafia od rana !!!
 

Grzes

Moderator forum Sterowanie oraz Mikro-producenci.
Zespół forum
BGM
SMK Katowice
Reakcje
247 5 0
#6
A próbowałeś ustawień takich jak dla SM42 ?
Przed wprowadzeniem nowych ustawień CV dobrze byłoby zresetować dekoder - CV8=33
Jeśli nie zadziała to coś pomyślę ;)
Nie powinno to wylądować w dziale DCC ?
 
OP
OP
garcia ramirez

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
772 30 4
#7
Grzes, tak próbowałem, ale niewiele to zmieniło. No chyba że źle resetowałem dekoder bo robiłem cv8=8!!! Liczę na Ciebie i będę ogromnie wdzięczny, bo bezradny jestem jako to dziecię.
 
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 36
Tabor 25
Tabor 11
Tabor 3

Podobne wątki